Tommy Olausson


Rörelsekänsla är lika naturligt som det är revolutionerande

Tommy Olausson

Founder
Osteopat D.O., postural terapeut och internationell föreläsare

tommy@runfeeling.se
+46 (0) 709 22 04 38

  Jag älskar att möta människor och utveckla deras rörelsemönster till en ny nivå.
Häromdagen sprintade jag med en 60 åring.  
- Tommy Olausson, grundare av Runfeeling.

Som en av världens främsta och mest utbildade terapeuter, med över 17 års erfarenhet av kliniskt arbete, har Tommy med sina unika utbildningar inspirerat, motiverat och hjälpt tusentals idrottare, motionärer, föreningar och företag både mentalt och fysiskt världen över.
Erfarenheten han samlat och det unika öga han tränat upp i att se hur människan är skapt att röra sig naturligt har gjort att han idag är en av få terapeuter som jobbar med känslan bakom biomekaniken i rörelse.

DET STORA GENOMBROTTET OCH KÄNSLAN AV LÖPNING
Genombrottet kom en helt vanlig dag på jobbet. En lugn osteopatisk behandling stördes av ljud från väntrummet utanför. Det som hördes som ett störande tungt ekande var en annan patients gång i väntrummet.
Då Tommy bad den väntande patienten att röra sig lite tystare svarade han att det brukade han få höra dagligen och nämnde även att han hade en ryggsmärta som inte gick över. Tommy beskriver nästa del av samtalet som en insikt och ett genombrott. Han hade många gånger tänkt på funktionen av att röra sig mjukt och frågade därför mannen om han någon gång provat att helt enkelt gå lite tystare? Mannen tog det här till hjärtat och började röra sig mjukare med kortare steg. I detta försvann smärtan i ryggen.
Tommy fortsatte att utforska den nedbrytande rörelse han börjat se som ett grundmönster.  Det han såg hos elitidrottare började han se hos gemene man. De gick och sprang på ett sätt som var direkt nedbrytande. Helt i onödan. Tommy började kartlägga de gemensamma nämnarna och testade teorierna på sig själv vilket fick smärtfrihet som följd även hos honom.
Kontentan var att samtliga smärtor han sedan stötte på så som plantar fascit, löparknä, hälsporre, inflammerad hälsena, hopparknä osv kunde härledas till ett onormalt rörelsemönster.

Tommy är numera utbildad postural terapeut, osteopat D.O, inaugural three principle transformator, personlig tränare, kostrådgivare och certifierad massageterapeut. Med ett helhetstänk ser han till hela människan innefattande relationen med marken vi går på, kroppens relation till gravitation och vår medvetna förmåga att tänka. Han anlitas flitigt som internationell föreläsare både om vår förmåga att röra oss men även om hur vi kan slappna av både mentalt och fysiskt.

Unika meriter

  Jag har vunnit SM–Guld i fotboll med IF Elfsborg som spelare 1997 och jobbade som massör i laget när vi vann Allsvenskan 2006. Dessutom har jag ett SM-brons som tränare i Kinna IF 2009. Alla spelare jag jobbat med vårt nya koncept har hittills blivit proffs  
- Tommy Olausson, grundare av Runfeeling.
IF Elfsborg Kinna IF UEFA Champions League Övrigt

Utbildningar

Coacher och mentorer

Skriv upp dig för ett smärtfritt nyhetsbrev.

Följ med i svängarna och ta del av erbjudanden, tips och intressant forskning.